Sint-Truiden – De leerlingen van Hasp-O centrum kregen vorige week een initiatie ‘Radio maken’.

De radiodag begon in de namiddag, toen de leerlingen in groepen werden verdeeld en aan de slag gingen met het bedenken van hun eigen radioprogramma. Van muziek tot interviews en podcasts, alle aspecten van een radioprogramma kwamen aan bod. Onder begeleiding van een radiomaker, Tom Coppens, kregen de leerlingen de kans om hun ideeën uit te werken en om te leren hoe ze de technische aspecten van een radioprogramma kunnen beheren.

De eerste groep leerde een podcast maken. Hoe moet je aan een podcast beginnen ? Maar ook hoe zet je een podcast technisch op. Het waren onderwerpen waar de leerlingen mee mochten kennismaken.

De tweede groep beet zich vast in het leren interviewen, of een item te maken.
Hoe interview je iemand ? Hoe wordt informatie gebracht op de radio ? En vooral hoe begin je eraan.
Het opzoeken van leuke informatie rond een groep of zanger, en daarmee een leuk item maken voor de radio.

De laatste groep mocht zich uitleven in de wereld van de dj’s. Ze mochten met een professionele console proberen platen in elkaar te mixen. Hoe werkt zo een console ? En hoe kan je platen goed in elkaar mixen ?

De leerlingen hadden een leuke namiddag en konden zich voorbereiden op de opendeurdag van zondag 28 april. Want dan gaan ze bezoekers interviewen voor de radio.

TrudoFM zal zondag 28 april van 11 tot 17 uur live radio maken op de campus Hasp-O Centrum, kom ons gerust eens een bezoekje brengen.

Je kan het ook live volgen via : www.trudofm.be