Na de titel in de ere afdeling won Biljart Lounge A uit Sint-Truiden ook de 35ste editie van de Limburgse beker. De ploeg van kapitein Kobe Vanoppen speelt nu al vijf jaar samen.

“Iedereen blijft tot de laatste bal gepot is”, vertelt hij. “En na elke thuismatch vergast onze enthousiaste uitbater ons op hapjes aan de toog. Met een pintje erbij doen we dan aan teambuilding, net zoals we voor een Belgium Ranking al samen op hotel gingen in Brugge. Die hechte band maakt het verschil.” In de Limburgse competitie werden er dit seizoen 19 century’s gepot en met Luca Brecel (Riley Inn) en Julien Leclercq (Biljart Lounge) speelden ook twee profs mee als reserve.

“Met Julien ben ik al jaren bevriend. Hij voelt zich heel goed in onze ploeg maar natuurlijk krijgt zijn profcarrière voorrang. We zijn zijn grootste supporters. Op het BK in Lochristi volgende maand houden we hem achter de hand. Maar het is de bedoeling om met ons vast trio te spelen. Ook al is de kans groot dat we met Ben Mertens (Martinus Gent) de derde Belgische prof treffen.” En Luca? “Hopelijk kan Luca Brecel nog jaren schitteren, als uithangbord moet hij de jeugd en de media blijven warm maken voor snooker.”