Vanaf 25 november speelt in Theater De Roxy de gloednieuwe komedie ‘Als de kat van huis is…’. Regisseur van dienst is acteur Gunter Reniers (Patje uit ‘Thuis’) die ook één van de hoofdrollen op zich neemt.

Het theaterseizoen draait op volle toeren in Sint-Truiden. In Theater De Roxy viel de keuze voor een nieuw stuk hoegenaamd niet moeilijk. Gunter Reniers legt uit: “Jaren geleden zag ik ‘Als de kat van huis is…’ in Antwerpen met Carry Goosens en Danni Heylen in de hoofdrollen. Het werd een memorabele voorstelling; een komedie met alles erop en eraan. Echt iets voor De Roxy zat ik toen al te denken.” Reniers strikte actrice Katrien De Becker (Tania uit ‘Thuis’, June uit ‘Familie’) en comedienne Saskia Debaere. Naast hen schitteren verder Lotte Swartebroekx, Celine Corthaut, Yves Caspar en Gunter zelf.

Huwelijksreis onder zussen

En dan het stuk zelf. In ‘Als de kat van huis is’ besluit Chantal (Katrien) op tweede huwelijksreis te gaan met haar man Rik (Yves Caspar) om de sleur uit hun 20-jarig huwelijk te halen. Helaas kan ze haar saaie man moeilijk overtuigen om mee te gaan. Ilona (Saskia), de hautaine zus van Chantal, heeft net haar man Benny (Gunter) laten zitten en komt uithuilen. Slechte timing voor Chantal, maar ideaal voor Rik.  Hij maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen aan de huwelijksreis door Ilona mee te sturen met Chantal.  Nadeel is wel dat hij dan opgescheept zit met zijn vervelende schoonbroer…

De voorstelling loopt van 25 november tot en met 18 december in Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden.  Tickets bestellen kan via www.deroxy.be.  Daar vindt u ook alle andere info.

Foto’s ©Guy Carré