Regelmatig houden de politiezones in onze regio zogenaamde SLim-acties. ‘SLim’ staat voor ‘Safe Limburg’ en wil de drie grote oorzaken van verkeersongevallen aanpakken: alcohol, drugs en snelheid. Afgelopen weekend werd er een SLim-actie gehouden op de Luikersteenweg, de Naamsesteenweg, de Diestersteenweg en de N80 in Sint-Truiden.

97 procent van de automobilisten bleek volledig in orde. 16 chauffeurs hadden te veel gedronken. Twee bestuurders testten positief op drugs. Een automobilist bleek geen geldig rijbewijs te hebben en reed bovendien met een onverzekerd voertuig. Een andere gebruikte ongeldige Nederlandse nummerplaten. Ook zijn voertuig bleek niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn. De desbetreffende wagens werden in beslag genomen.

Alken

In de aanpalende gemeente Alken werden eveneens controles uitgevoerd, en dit aan het station, op de Grootstraat en op Laagdorp. In totaal werden er 126 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Er werd 1 PV drugs in verkeer opgesteld. Er werden 12 onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens foutief parkeren. En tenslotte kreeg één bestuurder een PV voor meerdere verkeersinbreuken.