Woensdag 13 maart is een zwarte dag geworden wat betreft het verkeer in Haspengouw. Rond de middag ontstonden er op de invalswegen richting Stayen ellenlange files na een ongeval met een vrachtwagen. In Borgloon viel er één dode te betreuren na een frontale botsing op  de baan tussen Borgloon en Kortessem. En in Alken werd op de N80 een wagen ei zo na gegrepen ondanks groen licht door een SUV met remorque.

Omstreeks 11.30 uur botste een vrachtwagen bij het afrijden van de rotonde op een personenauto. Er vielen geen gewonden maar een tweede vrachtwagen die wilde passeren bleef steken in het zand. Vanuit de stad en ook komende van de richting Brustem was het al vrij snel aanschuiven. Twee uur later trok het verkeer zich stilaan weer op gang

Dodelijk ongeval in Borgloon  

Op de N76 tussen Borgloon en Kortessem vond er in de namiddag ter hoogte van Kerniel een dodelijk ongeval plaats. Twee auto’s botsten er frontaal op elkaar. Daarbij liet een 41-jarige man uit Heers het leven. In de andere wagen zat een 28-jarige man uit Oreye. Die raakte lichtgewond. De politie sloot de baan af en een verkeersdeskundige onderzocht voor het de oorzaak uit. Daarover is nog niets geweten.

In Alken tenslotte werd een wagen die groen licht had en richting Sint-Truiden ei zo na gegrepen door een SUV met grote remorque die plots de baan kruiste. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf.