Dinsdagavond stelde het team van het Cultuurcentrum De Bogaard hun nieuwe programmering voor. De focus blijft op humor, familie, film, theater, muziek, lezingen en vorming, en verspreid over mooie plekjes in Sint-Truiden. Uit de 5 voorproefjes van dinsdagavond kon onze redactie geen keuze maken. “Het aanbod is namelijk overweldigend mooi, breed en impressionant.”

Truienaren kwamen dinsdag nieuwsgierig kijken naar het aanbod van CC De Bogaard. De verwelkoming buiten in het zonnetje door Conrad Nuyts en Mayte Levenbach deed de appetijt gevoelig toenemen. Het duo draagt immers muzikaal steevast bij aan de Haspengouwse Zomergasten, die ook dit jaar in de Academiezaal hun opwachting zullen maken.

Het was Jan Swerts die in de kunstzaal als eerste een lans brak voor ongewone dingen en mensen. Samen met andere muzikanten zal hij een hommage brengen aan de onbekende en ondergewaardeerde Nick Drake. “Ik hoop echt dat we deze artiest voor jullie als publiek kunnen ontsluiten”, aldus Swerts. Beneden in Bistro Humphrey kwam Yannick Noben, bekend van zijn eindejaarsconference op TVL, gedag zeggen. Hij zal in december een terugblik op het jaar brengen met een flinke portie humor over onder andere de Truiense politiek en de raveparty.

In de tuin van de Minderbroederssite bracht Christophe Vekeman dan weer bijzondere gedichten op een heel indrukwekkende wijze. Stand-up literatuur van de bovenste plank. In de Minderbroederskerk werd het festival Beroert verduidelijkt. Ook het team van het cultuurcentrum zelf vertelde over wat zij zeker de moeite vinden in het nieuwe programma. Het aanbod voor de komende zomer en voor het najaar ’23 en het voorjaar ’24 oogt alweer indrukwekkend. Een volledig overzicht vind je binnenkort op de website van het CC.

Foto’s © Media Haspengouw