Zoals de traditie het voorschrijft, wordt de Grote Markt in Sint-Truiden op tweede kerstdag omgetoverd tot één grote après ski party.

Tijdens de 11e editie van het evenement wordt er voor het eerst gewerkt met herbruikbare bekers.

Organisator Shop & The City pakt bovendien uit met niet één, maar twee headliners: Die Freddies en Sam Gooris.

Op donderdag 26 december viert Sint-Truiden feest! De Grote Markt vormt het decor voor de grootste après ski-party van Vlaanderen.

“Deze elfde editie pronken niet één, maar twee headliners op onze affiche: Die Freddies en Sam Gooris. Die Freddies is een zijproject van Chris Vantongelen, gekend als één van de drie Romeo’s. Samen met zijn kompanen, brengt hij een bonte mengeling van de beste Duitse en Nederlandstalige après ski-hits.

Bovendien zal rasecht entertainer Sam Gooris voor de tweede keer afzakken naar Après Ski en de Grote Markt in vuur en vlam zetten met zijn grootste hits”, aldus Marijn Ghys, manager van Shop & The City.

Voor de eerste keer kiest de organisatie voor herbruikbare bekers.

“Hiermee zetten we een eerste stap naar plastiekvrije evenementen.

Hoewel de herbruikbare bekers voorlopig nog vrij prijzig zijn, vragen we toch geen waarborg aan de bezoekers voor hun drankjes. We hopen dat dit geapprecieerd wordt en dat feestvierders hun lege bekers steeds in de daarvoor voorziene containers zullen werpen om deze regeling te kunnen behouden tijdens volgende edities. Mensen die actief bekers verzamelen en ze naar onze inwisselstand brengen, worden beloond met leuke Après Ski gadgets of drankbonnen.”, aldus Jos Pierard, Schepen van Middenstand.

“Om verenigingen en vriendengroepen van buiten het centrum aan te trekken, wordt er in de aanloop naar het evenement nog een winactie op poten gezet. Zo kan je een gratis bus winnen voor jouw groep. De bus pikt jou en je gasten op bij je thuis en brengt je na de Après Ski party veilig en wel weer terug”, vertelt Philip Bronckaerts, voorzitter van Shop & The City.

Bron: stad Sint-Truiden