Op zondag 3 maart organiseert Fighters Against Cancer (FAC) een daghappening in de Minderbroederskerk in Sint-Truiden. Tijdens ‘HOLY SHIT’ krijgen de toeschouwers te zien en te horen welke doelen er al werden gesteund en welke er nog volgen. Zo werd er 159.166 euro geschonken voor het dierenpaviljoen van het Trudoziekenhuis , en zal FAC dit jaar een belevingstuin realiseren aan basisschool De Bloesem.

Op 3 maart organiseert Fighters against cancer (FAC) een evenement ten voordele van de mooie belevingstuin die zij voor een groot deel zullen sponseren. De Bloesem is een Buitengewoon kleuter- en basisonderwijs op de Halmaalweg. Het publiek is uitgenodigd op zondag 3 maart 2024 om deel te nemen aan een inspirerend evenement in de Minderbroederskerk van Sint-Truiden. “Dit evenement dient niet alleen als een viering van gemeenschap en veerkracht, maar biedt tevens de gelegenheid om de schijnwerpers te richten op de bijzondere initiatieven die Fighters Against Cancer ondersteunt”, klinkt het bij de organisatie.

Dierenpaviljoen

Zo hielp FAC afgelopen jaar mee een uniek dierenpaviljoen realiseren bij het
Sint-Trudo Ziekenhuis, waar langdurig zieken troost vinden bij hun huisdieren. ‘Fighters Against Cancer’ schonk toen € 159.166. “Het project van dit jaar wordt de realisatie van de ‘Fighters Garden’, een belevingstuin in De Bloesem, een buitengewone school voor kinderen met
matige tot ernstige meervoudige beperkingen in Sint-Truiden”, aldus de FAC-woordvoerder. “Wij zijn ervan overtuigd dat de aanwezigheid en de betrokkenheid van vele mensen een buitengewone steun zal zijn voor dit bijzonder event. Door deel te nemen ervaren mensen hoe (vecht)sport, muziek en gemeenschapszin samenkomen voor het goede doel.”

Praktisch

Zondag 3 maart, Minderbroederskerk, Minderbroedersplein 5, Sint-Truiden

* 12u: Look at the Sky – Vliegtuigen vliegen over

* 13u-15u: Demonstraties vechtsporten

* 15u: Donatie aan St-Vincentius

* 15u15: Voorstelling Racing Against Cancer

* 15.30u-18u: Demonstraties vechtsporten

* 18.30u-19.15u: Popkoor Vocal 4’s

* 19.30u-20u: Voorstelling goed doel “De Bloesem” – Fighters Garden