De catmobile van Gaia houdt op 15 februari halt op de Haspengouwmarkt van Sint-Truiden. Hiermee wil het stadsbestuur inwoners sensibiliseren over de noodzaak van kattensterilisatie en -castratie. Om hen hiermee een handje te helpen, kunnen Truienaren ook opnieuw rekenen op een kortingsbon die tot en met 28 september geldig is bij elke dierenarts in Limburg. 

 Om het aantal katten onder controle te houden, is het belangrijk dat eigenaars hun huisdier tijdig laten castreren of steriliseren. Meer zelfs, dat is sinds januari 2018 ook verplicht. De stad Sint-Truiden onderneemt verschillende acties om inwoners te helpen om hieraan tegemoet te komen. 

“Zo kan iedere Truienaar die zijn huiskat laat steriliseren of castreren vanaf 14 februari een kortingsbon afhalen aan ons stadsloket. Hiermee kunnen onze inwoners terecht bij elke dierenarts in Limburg. Daarnaast zetten we het jaar rond extra in op bewustmaking over het belang van de diervriendelijke inperking van de kattenpopulatie. Op 15 februari komt hiervoor ook de catmobile van Gaia langs op onze Haspengouwmarkt”, vertelt schepen Van Dierenwelzijn Ingrid Kempeneers.

Informatie en advies op maat

De catmobile staat die dag van 8u tot 13u op de Grote Markt. Bezoekers kunnen er vrijblijvend passeren voor allerlei informatie en advies op maat over sterilisatie en castratie, zowel voor huiskatten als voor katten die geen dak boven hun hoofd hebben. 

“Specifiek voor zwerfkatten sloten wij een overeenkomst met het dierenasiel van Sint-Truiden. Wie zwerfkatten in zijn of haar buurt heeft, kan dat aan ons melden, waarna we contact opnemen met het asiel om de katten te vangen, steriel te maken en natuurlijk terug te plaatsen. Dat is belangrijk om de verdere verspreiding onder controle te houden”, besluit burgemeester Veerle Heeren