In de zorgsector zijn helpende handen altijd welkom. Zeker op campus Ter Heide in Hoepertingen. Ter Heide biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking. “We zijn inderdaad op zoek naar vrijwilligers”, bevestigt medewerker Lore.

Ter Heide is een warme thuis voor zijn bijzondere bewoners en medewerkers. De campus in Hoepertingen (Borgloon) is meer dan bekend in Haspengouw. “Extra helpende handen kunnen we hier zeker gebruiken”, vertelt medewerker Lore. “We zijn inderdaad op zoek naar vrijwilligers. Het zou fijn zijn als er mensen wekelijks of maandelijks met een van onze bewoners wil gaan wandelen. Ook fietsen, wandelen, naar de markt gaan, mee gaan zwemmen, koken, bakken of een boekje voorlezen vinden onze gasten leuk. Een bezoekje met de hond valt hier zeker in de smaak. Sommige bewoners zijn positief gevoelig aan muziek, dus wie een muziekinstrument kan bespelen is meer dan welkom!”

Lore begrijpt dat er soms een drempel kan zijn. “Daarom dat we mensen die interesse tonen altijd meegeven dat ze eens kunnen komen kijken, eens komen proberen. , … Iedereen is welkom om te proberen. We zijn vooral op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis komen. Maar wie eens één keer wil meedoen, heel graag zelfs!”

Voel jij het kriebelen? Geef Ter Heide een seintje op vrijwilligers@terheide.be