Net zoals elke vierde maandag van de maand organiseert Truiens Wandelclub Aviat een bewegwijzerde wandeling. Nu maandag 25 oktober wordt er vertrokken in de Gemeentelijke Feestzaal te Aalst. Inschrijven en vertrekken kan van 7u00 tot 15u00. Zoals steeds zijn er verschillende wandellussen mogelijk en kan er naar hartenlust gecombineerd worden. Deze keer worden Aalst en Brustem verkend.

Aalst-bij-Sint-Truiden is een dorpje waar landbouw en fruitteelt de belangrijkste agrarische activiteiten vormen. Ten noordwesten van Aalst bevindt zich de voormalige Vliegbasis Brustem. Al sinds het begin van de 20ste eeuw was de luchthaven van Brustem één van de belangrijkste luchtvaartcentra in België en Europa. Ze speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en was vanaf dat moment één van de opleidingscentra voor de Belgische militaire luchtvaart. In 1996 werd de site ontmanteld en werd de militaire activiteit elders gehuisvest. Vandaag is hiervan een gedeelte ingenomen door industrie, oa. De nieuwe campus DronePort, die geopend werd eind 2018, ontwikkelt een industriepark met een specifieke focus op de luchtvaart- en UAS-industrie.

Het vredige dorp Brustem is gelegen op de grens van Droog en Vochtig Haspengouw. Naast fruitteelt wordt er ook waterkers geteeld en wel bij de vele bronnen die het gebied rijk is. Een daarvan is de Clovisbron, gelegen aan de Burchtruïne.

De 12de-eeuwse burchttoren van Brustem werd gebouwd door de graaf van Loon als verdediging tegen Duras en Sint-Truiden.

Langs verkavelingswegen en holle wegen in najaarskleuren.

Een aanrader voor alle wandelliefhebbers.

Meer info : www.aviatsinttruiden.be