Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht, waar onze Red Lions hun gouden medaille van Tokio zullen verdedigen, zet Hockey Club Sint-Truiden zich in om de hockeysport in Limburg te bevorderen. Op zaterdag 4 mei en zaterdag 1 juni organiseert de club hockey-initiaties voor zowel kinderen als volwassenen, waarbij alle leeftijden welkom zijn. Met 10 jaar op de teller is de club levendiger dan ooit en komt er ook een nieuw logo aan.

Het initiatief op 4 mei richt zich op kinderen van 8 tot 18 jaar, terwijl op 1 juni de deuren openstaan voor alle leeftijden vanaf 5 jaar, inclusief volwassenen. “Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor zowel beginners als ervaren spelers om de sport te ontdekken of hun vaardigheden te verbeteren, onder begeleiding van ervaren trainers”, vertelt Sarah Burin van de clubleiding. “Maar dat is niet alles wat Hockey Club Sint-Truiden te bieden heeft. Op 18 mei staat een belangrijke thuismatch gepland, die tevens dient als afsluiter van het hockeyseizoen. Tijdens deze wedstrijd zullen alle teams van de club in actie komen, waarbij de spelers hun talent en passie voor de sport zullen tonen aan het publiek. Die dag zal het nieuwe logo van de Truiense hockeyclub officieel worden onthuld. Het symboliseert een nieuw hoofdstuk voor de club en haar toewijding aan de ontwikkeling van de hockeysport in de regio”, aldus Burin.

Hockey versterken in Limburg

“Hockey is in Limburg nog niet zo sterk uitgebouwd als in andere regio’s”, vervolgt de secretaris. “Daarom zijn we des te trotser dat we met onze club kunnen bijdragen aan het bevorderen van hockey in Limburg en het versterken van de sportgemeenschap hier. Naast het onthullen van het nieuwe logo zal onze club op 18 mei ook de gelegenheid benutten om een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Deze vrijwilligers spelen een essentiële rol in het draaiende houden van de club en het organiseren van activiteiten voor de leden.”

Iedereen die eens met de hockeysport wil kennismaken wil is welkom op de initiatiedagen. Info onderaan dit artikel.