Onder het motto ‘vieren, herinneren, strijden’ hield Levensloop Sint-Truiden zaterdag haar evenementendag op de Veemarkt. Met een vechtersprogramma, een hoofdpodium met artiesten, een kinderdorp en een dansplein wist de organisatie honderden mensen op de been te krijgen. De opbrengst van 25.000 euro gaat naar de strijd tegen kanker.

De solidariteitsbeweging Levensloop Sint-Truiden wist gisteren heel wat volk op de been te brengen. Van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds werd er gewandeld en gelopen. Dat gebeurde meestal in teamverband. De bedoeling was om geld in te zamelen voor de steun en de begeleiding van mensen met kanker. En dat lukte aardig. Samen met de vechters, vrijwilligers, lopers, wandelaars en verkopers werd er 25.000 euro ingezameld.

De organisatie zette ook sterk in op het gebeuren rond kanker, wat het met je doet, met je familie en vrienden. Met het vechtersprogramma werd er inhoudelijk stilgestaan. Dat gebeurde in de Tiende Schuur op het Speelhof, waar lotgenoten met elkaar in gesprek gingen. Ook de kaarsenceremonie ’s avonds in het Stadspark liet een diepe indruk na bij de aanwezigen. Op het hoofdpodium ging het er daarna wat losser aan toe met optredens van Sabien Tiels en Günther Neefs. De organisatie bedankte ook alle teams, vrijwilligers en bezoekers om hen te helpen er een succesvolle dag van te maken.

Foto’s © Rudi De Cock