Op Pinkstermaandag 29 mei 2023 trekt de Ronde van Limburg door Borgloon. Voor het vierde jaar op rij slaan enthousiaste inwoners de handen in elkaar en pakken ze uit met het Rondedorp VELOOZ, een heus VIP- & supportersdorp. Iedereen kan er gratis de doorrit live volgen, helemaal in de sfeer van de wedstrijd. “Bezoekers zullen er de koers vier keer zien passeren vanop de eerste rij en de wedstrijd is volledig live te volgen op TV-schermen”, vertelt Rika Baillien.

Pinkstermaandag 29 mei 2023 is het wielerfeest in Borgloon. Dan trekt de Ronde van Limburg opnieuw door de stad en door Haspengouw. Ook het Rondedorp VELOOZ op Speelhof in hartje centrum van Borgloon zal er weer bij zijn. “We bouwen inderdaad opnieuw ons VIP- & supportersdorp”, vertelt Rika Baillien, één van de initiatiefnemers. “Alle inwoners, wielervrienden en genodigden zullen er live de 4 doorritten live kunnen beleven in een leuke sfeer. De wielrenners zijn er vanop de eerste rij te bewonderen en de koers is live te volgen op grote TV-schermen. Er staat een springkasteel, een caravannetje met wijn en natuurlijk mag het bier niet ontbreken, zoals de Kwaremont. Aanpalend is er het VELOOZ VIP-DORP met hapjes, drankjes, een barbecue en een dessert worden verwend.” Verder voorzien de organisatoren kinderanimatie, een DJ en een overdekking mocht het weer tegen vallen.

(Lees verder onder de foto)

Rondedorp

Ook burgemeester Jo Feytons klinkt trots: “Dankzij de mensen van Velooz zal Borgloon zich opnieuw kunnen profileren als rondedorp. Dat wordt weer genieten om de renners vanop enkele centimeters afstand voorbij te zien razen. Alleen opletten hé, deze keer komen ze uit de andere richting” (lacht). Rika vult aan: “Vijf jaar geleden hoorden we vaak zeggen dat er zo weinig te doen was. Samen met Frank Neven, Erna en ikzelf hebben we toen ons eerste koersdorp opgetrokken met eigen centjes. In 2020 kwam er die lockdown waardoor we de avond voor de start alles moesten afblazen. Dat zal ik nooit vergeten. En nu mag het weer, en hebben we ook hulp van onze zonen en van Jasper. Zalig toch! Ik tel zelf al af naar die dag waarop vele Lonenaren en anderen die volkse sfeer van de koers weer gaan kunnen proeven. Je voelt dat de mensen er zin in hebben.” De bedoeling om winst te maken is er niet. Samen met de stad en met de vele sponsors is het belangeloos. “De opbrengst schenken we met veel plezier aan het goede doel, aan Think Pink”, besluit Rika.

Praktisch

Gratis inkom in supportersdorp Speelhof Borgloon Pinkstermaandag 29 mei tussen 12 en 17 uur

VIP Dorp: verfijnde hapjes, uitgebreide barbecue, dessert en doorlopend open bar met fris, wijn, cava en bier – 95 euro – Inschrijven (enkel voor VIP) via info@velooz.be