In de Haspengouwse steden en gemeenten wordt het een mooie Kerst. Buurtbewoners kiezen er in sommige (kerk)dorpjes voor om de danse straat te versieren met kerstbomen, zoals in Jesseren (Borgloon). Gemeentebesturen laten her en der een grote kerstboom in het centrum plaatsen. En de vele kerstmarktjes mochten niet ontbreken.

Zo hebben Alkense verenigingen samen met de Dienst Vrije Tijd de jaarlijkse kerstproeverij gehouden. Het evenement is een vaste waarde in december. Gezinnen, vrienden, families kwamen afgezakt naar de Hoogdorpsstraat, naar het kleine mini-kerstdorpje in en rond het park. Ook de kerstman kon gestrikt worden om mee te genieten van de kerstsfeer.

De standhouders staken heel wat tijd in de opbouw en de aankleding van het parkje aan de Dienst Vrije Tijd. Tekenden present: een aantal basisscholen of hun oudercomité, jeugdbewegingen en ook Anima Reserach, het medische onderzoekscentrum dat bekend staat voor het uittesten van nieuwe geneesmiddelen, zoals die om de coronapandemie tegen te gaan. De standhouders boden lekkere, vaak zelfgemaakte producten aan.

We wensen namens de redactie iedereen fijne feestdagen toe!

Foto’s ¬© Rudi De Cock