Lux Logistics vierde zijn 70-jarige jubileum en deed dit op een onvergetelijke manier: met een gratis muziekfestival genaamd Lux Live voor alle dorpsgenoten van Borgloon en omgeving. Het festival vond plaats in en rond de bedrijfshal van Lux Logistics en was een groot succes met meer dan 1400 bezoekers. Dit evenement benadrukte de sterke band die Lux Logistics heeft met de lokale gemeenschap.

Het festival, dat begon in de namiddag en doorging tot middernacht, bood een uitgebreid programma met zowel lokale, regionale als nationale artiesten. Hoogtepunt van de dag was het optreden van Gustaph. De optredens vonden plaats op twee podia: één binnen in de bedrijfshal en één buiten op het terras. Het publiek werd getrakteerd op non-stop muziek van diverse swingende bands, wat zorgde voor een geweldige sfeer. Lux Logistics heeft een lange geschiedenis van samenwerking met de lokale gemeenschap, en dit jubileum was daar geen uitzondering op. Alle opbrengsten van de drankenverkoop gingen rechtstreeks naar de Koninklijke Fanfare Hoop in de Toekomst, Voetbalclub Hand in Hand Hoepertingen en Chiro Hoepertingen. Bovendien steunde Lux Logistics ook de lokale zorginstellingen Ter Heide en Intesa tijdens deze feestelijke gelegenheid.

Activiteiten

Naast de muzikale optredens waren er tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Voor de kinderen waren er springkastelen, een knutselstand, glittertatoos, ballonnen, een schminkstand en verschillende foodtrucks. De volwassen bezoekers konden genieten van de gezellige terrasjes en de diverse bars waar allerlei lekkernijen verkrijgbaar waren.

“We hebben er één groot familie- en dorpsfeest van gemaakt,” zei een woordvoerder van Lux Logistics. “Tijdens Lux Live werden we geholpen door de verenigingen van Hoepertingen. Chiro Hoepertingen, Voetbal HiH Hoepertingen en de Fanfare van Hoepertingen hebben allemaal bijgedragen aan het succes van het evenement. Het is belangrijk voor ons om iets terug te doen voor de lokale verenigingen en zorginstellingen.”

Lux Live was een prachtige viering van 70 jaar Lux Logistics, waarbij de gemeenschapszin en de sterke banden met de lokale verenigingen en zorginstellingen duidelijk naar voren kwamen. Het evenement was een groot succes en wordt ongetwijfeld herinnerd als een van de hoogtepunten van het jaar voor de inwoners van Borgloon en omgeving.