Dinsdag 22 november komt ‘ketocoach’ Valerie Van Bever naar De Fwajee in Sint-Truiden. Onder de inschrijvingen ook moeders met hun tieners. Eén vraag: gezond eten met de feestdagen én toch genieten van eten…kan dat wel? TruiensNieuws kon niet wachten tot dinsdag en trok naar ketocoach Valerie Van Bever.

Valerie leidt dinsdag in De Fwajee in de Plankstraat een interactieve avond waarbij de deelnemers in kleine groepjes koolhydratenarm allerlei lekkers gaan klaarmaken. “Met het oog op de feestdagen wil ik onze Truienaren zelf laten proeven dat de lekkerste hapjes gezond kunnen zijn”, vertelt Valerie. “Er zijn al heel wat inschrijvingen, zoals moeders met hun tieners. En dat verbaast me niets. Mensen hebben door dat het teveel aan koolhydraten en suikers echt slecht is voor onze gezondheid. Het brengt ons system in overdrive en maakt ons gaandeweg ziek. Er is een toename van obesitas, diabetes en alzheimer (diabetes type 3), allemaal stofwisselingsziekten van onze tijd. We gaan samen koken en proeven. Er bestaan tal van lekkere suikervrije alternatieven, soms bereid met vervangsuiker, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De periode van Sinterklaas en nadien de feestdagen vol snoepgoed en overdaad is de ideale gelegenheid om gezonde, gemakkelijke én lekkere alternatieven te bieden.”

Keto

Maar wat doet een ketocoach zoals Valerie eigenlijk? De begeleiding die ik geef is veel meer dan enkel de voeding. Maar dinsdag in De Fwajee richt ik mij op eten. De zelfgemaakte speculoos, marsepeinen balletjes en chocomelk hebben natuurlijk alles te maken met de Sinterklaasperiode. Daarnaast maken we hartige snacks en aperitiefhapjes voor de feestdagen van eind december.”

 

In beeld: Valerie Van Bever getuigt over Keto als levensfilosofie

 

Voor Valerie is Keto een levensfilosofie. “Het is mijn motto om zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk zo gezond mogelijk door het leven te laten gaan, zowel lichamelijk, mentaal als fysiek. Daarom zet ik graag in op een levensstijl waar we werken aan gezonde koolhydratenarme voeding, beweging, stressbeheersing, voldoende slaap en beperking van negatieve invloeden van buitenaf. Keto is een manier van eten en leven, een voedingswijze en leefwijze waarbij met alle aspecten rekening gehouden wordt. Het is niet het zoveelste vermageringsdieet. Wij gaan dinsdag alvast lekker smullen alsof het al Kerstmis was (lacht).”

 

Foto’s © Rudi De Cock