Het bleef nog even (lang) stil rond de toneelgroep ‘De Bontmakers’ van Aalst-bij-Sint-Truiden na de helse covidperiode. Maar ze staan weer op de planken. En hoe! Met de vijf opvoeringen in maart grijpen de acteurs terug naar het aloude beproefde recept van een dolkomische klucht.

Toneelgroep De Bontmakers zal na 2 jaar pauze omwille van COVID-19 terug op de planken staan. Er werd gekozen voor de dolkomische klucht ‘B&B Stille rust’ van Werner Van Branteghem in een regie door Rudi Buto. Het verhaal begint bij Pierre en Francine, een koppel begrafenisondernemers, die naast hun funerarium ‘Eeuwige rust’ wonen. Nu de dochter getrouwd is en het ouderlijk huis heeft verlaten, beslist het ouderlijk koppel om de vrijgekomen ruimte in te richten als bed & breakfast. Maar dan loopt het helemaal uit de hand. De eerste gasten opduiken terwijl het funerarium op volle toeren draait.

KSA

De Bontmakers is een amateurtoneelvereniging met leden tussen de 17 en 77 jaar, die reeds meer dan 40 jaar bestaat. “Jaarlijks brengen wij een klucht, blijspel of komedie”, vertelt een van hen. “Een beetje in de traditie van onze eerste Bonte Avond op 2 mei 1976. Dit was zo een succes dat het idee meteen ontstond om hier een vervolg aan te breien. Toen speelde men nog onder de naam van de K.S.A.”

Praktisch

Op 3, 4, 11, 12 en 18 maart in de parochiezaal Norbertusheem in Kortebos 

Tickets kosten 9 euro en zijn online verkrijgbaar via www.tgdebontmakers.be

of telefonisch via 0496 63 91 51

Cast: Andy Knapen, Agna Buto, Carla De Blanger, Eddy Bex, Emelie Buto, Freek Thoelen, Janick Buto, Joeri Thoelen, Jurgen Buto, Leen Meulenberg, Myriam Peeters en Nadia Vanmechelen.