De Sint-Truidense Reddingsclub mag maar liefst twaalf toppers verspreid over drie categorieën afvaardigen naar de nieuwe kernen voor Vlaanderen en België. STRC behoort tot de top 3 van de reddingsport in ons land. De jeugdgroep is zelfs dé absolute top.

STRC is al jaar en dag toonaangevend in het zwem- en watersportgebeuren. Bij het begin van elk jaar worden de nieuwe Vlaamse en nationale kernen samengesteld. Die zijn nu bekend en STRC heeft maar liefst twaalf leden in die drie kopgroepen zitten. “Het is een mooie vertegenwoordiging van STRC”, weet ook Elise Croes, die zelf ook geselcteerd werd voor de Nationale Elite Kern. “Elke atleet krijgt de kans krijgt om limiettijden te zwemmen. Eer zijn limiettijden voor junioren en voor de open categorie. Alle atleten die minstens 2 limiettijden zwemmen horen binnen de nationale (jeugd)kern. Uit die nationale kern wordt dan een selectie gemaakt voor het E(J)K en W(J)K. “Ik ben trots op de club en op mezelf”, aldus Elise.

Jeugd

STRC staat zeker ook wijd en zijd bekend om haar doorgedreven jeugdwerking. Zo was er vorige week nog het PK in het Vlaams-Brabantse Asse. “Traditioneel is dat de drukst bezette wedstrijd van het jaar met net geen 200 deelnemers”, zegt clubleider Peter Istas. “Team STRC bracht 26 deelnemers aan de start waarvan een 8-tal hun debuut maakten in het reddend zwemmen. Verder waren er de jaarlijkse wissels in de leeftijdscategorieën bij het begin van een nieuw sportjaar waardoor je plots de jongste bent in je categorie. Het werd een mooie, succesvolle dag met talrijke podiumplaatsen voor onze zwemmers.”

In beeld hieronder: de STRC’ers voor de 3 kernen voor het E(J)K en het W(J)K