De UCLL-campus Diepenbeek brengt binnenkort jongeren samen om hun netwerk inzake ondernemerschap te stimuleren. Zonen en dochters van familiale ondernemers kunnen er op 12 december terecht om contacten te leggen met anderen. In een warme omgeving – de hogeschool is gestart met een project rond organische warmte – slaat men er de handen in elkaar met VKW Limburg.

“Vaak hebben jonge, startende ondernemers vragen”, zegt docent Monique Wathion van UCLL KMO & Ondernemen. “Gelijkgestemden zullen er kunnen overleggen op dit informatief netwerkevent over en voor leden van familiebedrijven. VKW Limburg zal als ongebonden werkgeversorganisatie deze netwerkdag ondersteunen. Zij herbergen meer dan 2000 eindbeslissers van bedrijven die er zich thuis voelen. Ze bieden een waarde(n)vol netwerk aan gebaseerd op integriteit, loyaliteit, discretie en vertrouwen. Hierbij hebben ze niet enkel aandacht voor de ondernemers van vandaag, maar ook voor de volgende generaties.”

“Studenten zitten vaak met vragen”, vervolgt Monique. “Ze zullen die vragen en zorgen op 12 december kunnen delen met elkaar en met de werkgevers.”

Er loopt ook een ander ‘warm’ initiatief op de campus; letterlijk dan. De hogeschool zet dit jaar in op organische warmte. Houtsnippers, appelschillen en paardenmest worden omgezet in warmte in het labo.

Campus Diepenbeek is de grootste campus van de UCLL-hogeschool. In totaal studeren er 4.000 studenten in opleidingen zoals Management, Technologie, Lerarenopleiding en Gezondheid.

Foto © Rudi De Cock