Het heeft woensdagnamiddag flink gebrand in de oude wasserij op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden. De brandweer riep op om deuren en ramen dicht te houden want de rook bevatte asbest. De Hasseltsesteenweg was door het gebeuren een tijd lang versperd in beide richtingen. Op de Expresweg N80 was het daardoor filevorming.

De brandweer van Zuid-West Limburg spoedde zich omstreeks 15.10 uur naar de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden. Bij aankomst sloegen de vlammen door het dak van de oude wasserij. De rookontwikkeling was zeer sterk en er werd gevreesd voor vrijgekomen asbestdeeltjes. De brandweer sloeg alarm en riep iedereen in de buurt op om ramen en deuren dicht te houden.

Omdat de brand zowat het hele gebouw in zijn greep had besliste de korpsleiding om enkel bluswerken uit te voeren. Door de regenval bleef het asbestgevaar beperkt tot het terrein. De gebouwen staan al enkele jaren leeg. In het gebouw stonden nog overblijfselen van de wasserij en van het kledingherstelbedrijf. Op Youtube is daar nog een filmpje van te zien (zie onderaan).

Door de felle brand was de Hasseltsesteenweg enkele uren versperd in beide richtingen. Automobilisten namen de N80 Expresweg als alternatieve route, waardoor er daar file ontstond, vooral richting Sint-Truiden.