In de laatste aflevering van het seizoen ontvangt Rudi De Cock weer verschillende gasten in het zondagse radioprogramma ‘Thuis in Haspengouw’. De uitzending gaat live op antenne op zondag 24 maart om 10 uur via Trudo FM. Tegen 12 uur worden de winnaars van de wedstrijden bekend gemaakt én de nieuwe ‘artiest van de week’.

Als eerste zal geboren en getogen Truienaar Niele Dams (39) honderuit vertellen over Sint-Truiden, over zijn sportieve hobby’s en over 100 jaar STVV. Niels is immers, samen met zijn neef, de gedreven kracht achter de podcastreeks ‘Bink’. Hoe kijkt hij naar de prestaties van de Kanaries nu het seizoen is afgerond. Radiocollega Seppe Dewael zal daar op inpikken en vooruitblikken. Hoe gaat het eigenlijk met STVV en hoe staan ze ervoor? Niele vertelt ook over hoe hij vrijdag de avond en de bijzondere wedstrijd ‘the Legends Game’ tussen de twee oud-STVV kapiteins en hun ploegen heeft ervaren op Stayen.

Niele Dams Sportjournalist Seppe Dewael (Trudo FM)

We blijven in de Truiense sport want voor de dames Handbal Sint-Truiden wordt het nagelbijtend uitkijken naar de finale ‘Beker van België’. Gaan de Truinoskes die, net als vorig jaar, binnenhalen? “Het kan soms alle kanten opgaan”, vertellen handbal-topspeelsters Aiko Schepkens en Estelle Ghijsens (speelster van het jaar ’23).

Tenslotte vertelt Noah van theatergroep ARTAC wat we mogen verwachten van ‘Cyrano de Bergerac’, het kostuumdrama-musical dat twee dagen loopt in de Schouwburg van CC De Bogaard, met tal van Truiense acteurs.

Thuis in Haspengouw, zondag 24 maart 2024 van 10 tot 12 uur via 105.2 / 105.6 / of klik rechts beneden op het pijltje van deze thuispagina.