Aanstaande donderdag wacht Sint-Truiden een unieke mix van muziek en vertellingen in de Academiezaal. Schrijver Herman Brusselmans, met in zijn kielzog verteller Rudolf Hecke en muziekgroep De Haviland, brengen er literaire en muzikale hoogstandjes in wat een emotionele avond wordt waarbij je ziel geroerd zal worden.

Een mooie combinatie van verhalen, vertellingen en muziek. Dat is het concept van Herman Brusselmans aanstaande donderdagavond in de Academiezaal van Sint-Truiden. Afgelopen zomer werd hetzelfde concept door het publiek erg gesmaakt toen Clara Cleymans hetzelfde kwam doen over Gainsbourg, in openlucht op de abdijsite. Ook nu zullen verdriet, passie, liefde, humor en het beroeren van de menselijke ziel heel levendig, tastbaar, voelbaar worden. De voorstelling duurt twee keer vijftig minuten en Cultuurcafé De Fwajee met de immer vriendelijke Guy Istas zal geopend zijn voor een dorstlesser voor en na de voorstelling.

Wie is wie? 

Herman Brusselmans, media-held, fenomeen, jonge oppergod van de Vlaamse letteren. We citeren hem graag:  “Een schrijver die op het podium voorleest is als een electricien die een wc-pot placeert. Maar je hebt nu eenmaal electriciens die beter dan loodgieters wc-potten kunnen placeren.”

Rudolf Hecke is rasverteller, biograaf van Serge Gainsbourg, en bekend van zijn recente boek ‘Passie, het verschil tussen leven en bestaan’. De Havillandis met zangeres Nathalie Van den Meutter (foto), songschrijver Rudolf Hecke en David Robberecht. Nathalie heeft een stem die raakt, songs die verbazen. Hun recente single ‘Much that I will be missing’ is een opvallend pareltje uit hun repertoire.

Praktisch

Donderdag 16 maart – 20.15 uur – Academiezaal, Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden; ingang via Cultuurcafé De Fwajee.

Tickets online bestellen via CC De Bogaard:

https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_bogaard/addtickets?event=932985858529#!/addtickets