“Na vele jaren van vrijwilligerswerk was het tijd om een andere weg in te slaan. Wij willen graag een voorbeeld nemen aan onze Noorderburen die al veel verder vooruitlopen op het vlak van dierenwelzijn. Daarom hebben wij een dierenambulance opgericht waar iedereen beroep op kan doen als een dier in nood is. Wij zullen dus het transport verzorgen van gewonde, gevonden dieren zowel inheems, gedomesticeerd als exotisch naar de nodige opvangcentra of asielen. U kan ons dus dag en nacht bereiken op ons telefoonnummer: 0499/89.98.99 of voor niet dringende gevallen kan u ons via mail contacteren via animalrescueservicevzw@gmail.com”.

Zo stelt de Animal Rescue Service zich voor op zijn website. De maand februari is ook alweer voorbij. Dus hier komt een update van wat zij allemaal te doen hadden, en dat was niet min: 58 interventies en 14 ophalingen van kadavers

“We reden deze maand 58 keer uit waarvan 14 keer voor het ophalen van een kadaver. Zo haalden we 2 aangereden dassen, een vos en maar liefst 7 katten op. Jammer genoeg waren de katten niet gechipt en konden we niemand verwittigen van wat er met hun huisdier gebeurd was. We krijgen ook dikwijls de vraag waarom we geen foto van de aangereden katten op Facebook zetten. Dit met de heel simpele reden dat die dieren soms onherkenbaar verminkt zijn dat een foto posten te schokkend kan zijn”, aldus het ACS-team om zijn facebookpagina.

44 verschillende diersoorten

Tijdens de andere interventies reden ze onder andere uit voor damherten, enkele duifjes, tamme konijnen, hangbuikzwijnen, een sperwer en een buizerd en nog zoveel meer. Ook deden ze enkele interventies voor het Dierenasiel Sint-Truiden te helpen bij hun werking. En ook merken ze dat de Politie Getevallei en Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken hen meer belden voor tussenkomsten met aangereden of gewonde wilde dieren. 

“We zitten momenteel op een totaal van 111 interventies in 2020 met een 44 verschillende diersoorten! We willen ook nog even Dierenarts Inès Van Crombruggen bedanken omdat ook zij, naast al haar eigen werk, altijd voor ons klaar staat als we hulp nodig hebben”, besluit het ARS-team.