Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder.

Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week. Tijdens Dé Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden. Tijdens Dé Week doen we iets terug. Doe mee met de campagne!

Al 34 jaar
In 1986 werd de eerste week van de vrijwilliger georganiseerd. De bedoeling was om het vrijwilligerswerk te promoten. En dat is meer dan 30 jaar later nog steeds zo. Om dit te vieren doken we in de archieven en verzamelden we alle thema’s, affiches en postkaarten. Op de nostalgie én de toekomst!

Ook uw medium
Misschien gaan de ogen van sommigen open als we hier ook eens dank u wel zeggen tegen de tientallen vrijwilligers, die zonder enige vergoeding van welke aard dan ook, dagelijks het nieuws van TruiensNieuws verzorgen, die elke dag de radioprogramma’s op Stadsradio TrudoFM verzorgen, die MediaHaspengouw draaiende houden. Ook zij verdienen vaak meer waardering dan de soms onverbloemde commentaren op hun vrijwilligerswerk! En al die vrijwilligers bedanken op hun beurt ook de mensen die blijven genieten van hun vrijwilligerswerk.

Bekijk ’30 jaar Week van de Vrijwilliger’