Het is voor ons allemaal al heel lang geleden dat we ons leven lieten leiden door een schoolbel. Het is nu wel niet zo dat we opnieuw in de rij moeten staan van juf Tinneke, maar rond 15.30 uur zijn we toch blij dat we “speeltijd” krijgen.

We hebben het hier over de OKRA-senioren die zich engageerden om wekelijks weer achter de schoolbanken te kruipen om uiteindelijk alle geheimen van hun tablet onder de knie te krijgen. En dat is geen kattenpis voor zestig-, zeventig– en zelfs tachtigjarigen. Maar ze zullen baas worden van hun ‘masjien’ als antwoord op het hoongelach van hun kinderen en kleinkinderen, wanneer ze weer met een domme vraag komen over hun tablet. Hiervoor hebben ze wekelijks, en dit tot het einde van het schooljaar, drie uur voor over.

“We kunnen dit organiseren mits de samenwerking met Qrios Hasp-O Centrum en vullen daarmee één van de belangrijkste doelstellingen van OKRA in, namelijk levenslang leren. Deze samenwerking biedt trouwens nog andere mogelijkheden, want als OKRA moeten we nu ook het warm water niet meer uitvinden”, zegt OKRA-voorzitter Marc Ruymen.