Het warmste dorp van Sint-Truiden, dat moet Velm zijn, maar mooiste en het rustigste, dat is ongetwijfeld Zepperen. Het dorp krijgt er nu een manifestatie bij: de Bloesemrum op Paasmaandag. De Bloesemrun in Zepperen is het resultaat van een unieke samenwerking tussen serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw en atletiekclub TACT uit Sint-Truiden. Met Zepperenaar Stijn Vanoirbeek als sportschepen van Sint-Truiden kan dat niet missen!

Na de succesvolle opstart van een gloednieuw loopcriterium in Zuid-Limburg kregen loopliefhebbers Stefan Meekers van Kiwanis en Mario Smolders van Speelhofrunners de idee om hun buit in het zakje te doen en een nieuwe wedstrijd te organiseren op het grondgebied van Sint-Truiden, waar na het wegvallen van de Monumentenrun, enkel nog een wedstrijd bestaat in Brustem, de Burchtloop.

Er werd beslist een samenwerking op poten te zetten met Alin Follon, voorzitter van TACT, die het zag zitten om in de mooiste periode van het jaar in Haspengouw een heuse Bloesemrun op poten te zetten midden in de landelijke streek van Zepperen. Een mooie samenwerking ontstond, waarvan we hopen dat ze een blijver kan zijn voor de lange termijn.

Er is voor de loopliefhebber een prachtig, gevarieerd parcours uitgewerkt met weinig hoogteverschil maar toch genoeg offroad om de wedstrijd zwaar te maken. Er is bijna evenveel onverhard dan verhard. Buiten de kinderlopen heeft de loper de keuze tussen een parcours van 5,0 km of 10,9 km. Zeker de lange afstand brengt ons door een prachtig, weinig gekend natuurgebied, maar ook de korte afstand heeft alles wat je van een mooi parcours verlangt. Neem deel en je zal zien dat het meer dan de moeite waard is.

De loopwedstrijden van de Bloesemrun worden georganiseerd aan de Paters, aan de schoolgebouwen van Hasp-O Zepperen, Kasteelstraat 53, 3800 Sint-Truiden (Zepperen). Er is ruime parkeergelegenheid aan de school. Hou er rekening mee dat er enkele rijrichting zal worden toegepast in noordelijke richting, d.w.z. dat u aan komt rijden via Zepperen Dorp en via de d’Oyestraat naar de Kasteelstraat rijdt. De Klein Dekkenstraat wordt best niet gebruikt en de Stokstraat enkel om de site te verlaten.

Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf 20 februari, en daarvoor kan je op deze pagina terecht.