Hoe gaat het met de lokale brouwers tijdens corona? We hadden een gesprek met brouwer Gert Jordens van het Jessenhofke.      
28/05/2020 – Glenn Goossens

De biologische brouwerij Jessenhofke uit Kuringen bestaat sinds 2002. Gert Jordens begon met het brouwen van een tripel in de eigen keuken, maar ondertussen zijn de bieren van het Jessenhofke te koop in reeds 10 landen, op 900 verschillende verkooppunten. De bieren zijn volledig biologisch en je kan er ook terecht als je zelf je eigen bier wil brouwen. Het gamma aan bieren gaat van 3.5 procent tot 10 procent.

Corona en de horeca
Het Jessenhofke is evenzeer het slachtoffer van de lockdown. “Net als de rest van de sector hebben we heel wat activiteiten moeten afzeggen zoals rondleidingen, proeverijen, vrijgezellendagen, bedrijfsbezoeken en brouwdagen. En natuurlijk heeft de crisis ook zijn invloed op het bierverbruik: geen jubilea, geen bierfestivals, geen opendeurdagen. Tot in Oktober gaan die afzeggingen”, stelt Jordens vast.

Online verkooppunten
 
Het Jessenhofke legt de focus niet alleen op verdelen maar ook op lokaal kopen en werkt met fysieke verkooppunten zoals drankenhandels, biowinkels, lokale winkels. Enkele van deze verkooppunten hebben tevens ook een webshop. Verder zijn ze ook te verkrijgen via enkele online speciaalbier verdelers.  

Eau du bière
“We gebruiken de residuutjes van het brouwproces om eau du bière te maken, dit is een soort gin/jenever op basis van bier”, vertelt Gert Jordens ons. “Door het maken van eau du bière heeft het Jessenhofke minder bierafval. Ook draagt het Jessenhofke zijn steentje bij tegen corona door het maken van onstmettingsalcohol”, besluit de bio-brouwer uit Kuringen

Goesting? Hier vind je de verkooppunten in Limburg!
 
https://jessenhofke.be/verkooppunten-belgie-limburg/