Op Sassenbroek kan je culinair genieten

Wijndomein Sassenbroek, producent van de mousserende wijn Claire Martin, en importeur “Wijnbeleving met Anja”, slaan de handen in elkaar voor een uniek concept in het prachtige Haspengouwse landschap. De hele zomer lang zullen lokale sterrenchefs in een transparante tent tussen de fruitbomen, uitgekiende 5-gangenmenu’s bereiden.

Het zijn namen die kunnen tellen: Kevin Bonanno (Le 5ième), Giovani Oosters (Vous lé Vous), Guy Weyts (Stoke), Sam Vanhoucke (Maste) of Benne (Foodlab)… De initiatiefnemers van Summertime at Sassenbroek wisten deze toppers te strikken, om te midden van de fruitbomen, invulling te geven aan een zomers pop-up restaurant. “Het mooiste zomerterras van Limburg”, zo noemen ze zelf de gedecoreerde tentconstructie die in Borgloon staat opgesteld.


Er zijn 3 formules die je kan boeken:

Tapas menu
Tijdens deze momenten geniet je op het mooiste terras van Limburg van onze heerlijke wijnen met zalige tapasgerechten.
Tapas menu carte de claire: 3 wijnen met 3 kleine gerechten
Tapas menu Les surprises de Martin: 5 wijnen met 5 kleine gerechten

Chef’s Table
Elk weekend een andere topchef!
Elke Chef’s Table start met een tasting van 5 wijnen. Nadien mag je genieten van een héérlijk 5 gangen lunch / diner.
De wijnen van het domein zullen samen met zorgvuldig uitgezochte pareltjes uit Piemonte de eerste viool spelen waarbij onze topchefs passende gerechten creëren.
Bij boeking van dit type ontvang je een voucher voor de bepaling van je persoonlijke wijnprofiel door Anja op een datum naar keuze.

Tastings
Een aantal begeleide tastings van 5 wijnen staan op het programma. We gaan samen de aroma’s en geuren van de wijnen ontdekken en proeven.

Dit initiatief wordt mee gedragen door diverse lokale ondernemers. Zo zorgt de Hasseltse ontwerpster Souad Feriani voor de outfits, Choufmoi voor de glazen, Tentenverhuur Joris voor de tent, Ginger & Ginger Bloemen voor de decoratie en Monx voor de koffie. En ook Bijster, specialist in rapportage-oplossingen, ondersteunt het pop-up restaurant.

De wijngaard is prachtig gelegen in Borgloon – Broekom, precies op de plaats waar eind jaren 80 de fundamenten van de Romeinse villa ‘Sassenbroek’ teruggevonden werden, en op wandel- of fietsafstand van de toeristische routes.

+32 478 21 00 13
info@clairemartinwines.be
www.wijndomeinsassenbroek.be
Broekomstraat 18, 3840 BORGLOON

Hier vind je de menu’s: https://www.wijnbelevingmetanja.be/summertimeatsassenbroek/

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

%d bloggers liken dit: