Het personeel van Colruyt in Sint-Truiden legt morgen twee minuten het werk neer na een ‘extreem geval van agressie’ tegenover een personeelslid. Dat meldt vakbond ACV Puls in een persbericht.

Gisteren werd een personeelslid van Colruyt Sint-Truiden na de werkuren buiten opgewacht. De Colruyt-medewerker werd fysiek aangevallen en zijn wagen beschadigd.

Aanleiding van de agressie waren de coronamaatregelen in de winkel. De klant werd aangesproken over de coronamaatregelen en was blijkbaar niet akkoord. Bij het ontsmetten van de kar reageerde de klant boos en duwde de kar tegen de schenen van de winkelbediende. Maar het hield niet op: na sluiting van de winkel wachtte de man het personeelslid op en smeet met stenen naar zijn wagen. Toen het personeelslid daarna uit de wagen stapte, kreeg hij ook nog een vuistslag van de klant in het gezicht.”

Er zijn camerabeelden gemaakt van het voorval, en de politie is op de hoogte gebracht. Maar het personeel heeft zijn buik vol van agressie-incidenten, die ook al in andere winkels werden gemeld.

Het voltallige personeel in Sint-Truiden zal morgen twee minuten het werk neerleggen uit solidariteit met de getroffen medewerker. ACV Puls vraagt meer respect voor het winkelpersoneel, en steun van de directie. Deze actie, hoe symbolisch ook, is een signaal. Hiermee wil de vakbond de collega’s, slachtoffer van blind geweld, ondersteunen.