Alkense ex-burgemeester vindt droomjob op bisdom Hasselt

Frank Deloffer was 30 jaar advocaat in Alken, 12 jaar schepen van ruimtelijke ordening en 2 jaar burgemeester van zijn gemeente. “Ik word 50 jaar en wil wat anders”, bedacht Frank zich.

In januari van dit jaar nam hij het stuur over van Kris Buckinx als bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie in Limburg én in die rol ook als bestuurder van Caritas Hulpbetoon. “Ik was van plan te stoppen met mijn advocatuur om pastor te worden in een woonzorgcentrum of ziekenhuis, en was in die zin ook een opleiding tot pastor gestart, tot ik plots telefoon kreeg van bisschop Patrick Hoogmartens. Na een aantal gesprekken met de bisschop en met Kris Buckinx heb ik de functie aanvaard. Mijn opleiding blijf ik ook voortzetten. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, integendeel, ik ga weer met veel plezier naar mijn werk. Het is een boeiende leefwereld.”

“Een nieuwe functie bekleden, betekent: je deels inpassen in de bestaande structuren en deels een nieuwe wind meebrengen. In die zin heb ik een aantal ambities vooropgesteld. Zo mag er, volgens mij, meer aandacht uitgaan naar de spiritualiteit van de diaconie. Waarom bezoeken we zieken? Waarom zorgen we voor drugsverslaafden of daklozen? Door de parochies te bezoeken en beter te leren kennen, kan ik in kaart brengen waar er diaconie is en hoe die georganiseerd wordt. Door de coronamaatregelen is dit wat in tijd verschoven, maar ik kijk ernaar uit”, aldus Frank Deloffer.

“Ik zou ook de interreligieuze dialoog willen versterken. We vergaderen al wel veel samen, maar dat mag, wat mij betreft, tot meer concrete acties en samenwerkingen leiden. Mensen verbinden, zie ik als mijn opdracht; met meerderen een einddoel bereiken. Ook wil ik ijveren om de diaconie in de scholen uit te breiden. Daar is nog veel werk. Tussen ziekenhuizen, scholen, parochies, … is amper contact, er is geen wisselwerking. Er is meer positieve beïnvloeding nodig. Zodat er bijvoorbeeld ketenzorg kan ontstaan: er komt een patiënt binnen in het ziekenhuis. Deze komt er in contact met de pastorale zorg. Hij wordt na enkele weken uit het ziekenhuis ontslagen. Maar dan? Dan is er geen opvolging meer.”

“Ik vind het belangrijk om terug te keren naar de basis. Die basis, de parochiale werkingen, worden overstelpt door sociale organisaties die zich bij hen aanprijzen. Daar wil ik trachten orde in te scheppen. Ik hoop een persoonlijke band te kunnen realiseren met de parochies. Ik beoog met een contactpersoon uit elke parochie een werkgroep te vormen. Het bisdom Hasselt telt 7 decanaten en 44 gemeentes, dus dat lijkt me haalbaar”, besluit Frank Deloffer in “Caritas Vlaanderen”.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

Algemeen
Spetterend en coronasafe kermisweekend in Zepperen,

Rentokil kwam gisteren het volledige café zowel binnen als buiten desinfecteren. Wij doen iedere dag ons uiterste best om onze zaak coronavrij te houden! We willen nu al iedereen bedanken voor jullie inzet om hierin mee te werken. Belangrijk: dit moeten we blijven volhouden, zodat we open kunnen blijven en …

%d bloggers liken dit: