Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

Algemeen
1

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen.

Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- en tegenstanders van onze vereniging. Voor velen was het een absolute must! Voor anderen een overbodig iets. Een gebied van een straal van 20km rond St-Truiden werd snel veel groter. Zo zitten we momenteel van Riemst en Tongeren tot Brussel en Tremelo”. Aan het woord zijn de verantwoordelijken van de Animal Rescue Service.

“We hebben op een jaar tijd maar liefst 1671 effectieve interventies gereden! Dit zijn de keren dat we werkelijk uitgereden zijn om een actie te ondernemen. Gaande van het ophalen van een egel tot het vangen van een ree of een inbeslagname met de politie.

We haalden in dat jaar 152 verschillende diersoorten op. De meest opgehaalde soorten zijn egels, bosduiven en wilde eenden. Op kop staan de egels met maar liefst 229 exemplaren!

Ook zijn er een paar minder voorkomende soorten opgehaald zoals een geoorde fuut, eikelmuis, smelleken (de kleinste valkensoort),”  

Plakkerige Aziatische grondeekhoorn
In een tuin in Borgloon is een Aziatische grondeekhoorn gevangen. Het diertje hing vol met een plakkerig boeltje. Om hem te laten verzorgen, werd hij door de mensen van Animal Rescue Service naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

De Aziatische grondeekhoorn vertoefde al een tijdje in de tuin. Afgelopen weekend kon hij worden gevangen door de mensen van de vzw Rescue Animal Service. Hoe het diertje onder het kleverig goedje geraakte, is een raadsel. In het Natuurhulpcentrum werd hij geholpen. Volgens Sil Janssen gaat het sowieso om een ontsnapt exemplaar. “Want deze soort komt hier niet voor. Dat er zo’n eekhoorn in het wild wordt gevangen, is voor ons ook de eerste keer. De Aziatische grondeekhoorns die wij hier opvingen, waren tot nu toe allemaal afgestaan door de eigenaars.” De eigenaar van dit exemplaar is tot nu toe onbekend.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

%d bloggers liken dit: