STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

Algemeen
1

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion.

Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez in doel na een snelle counter door het midden, knap afgerond door Lee. Een droomstart heet dat dan. Antwerp was een beetje aangeslagen, Refaelov mikte over.- maar iets na het kwartier was het dan toch prijs voor de bezoekers. Juklerød profiteerde van een dekkingsfout en had niet veel moeite om Steppe te vloeren.

Was Antwerp vanaf dan baas? Te meten aan de doelkansen misschien wel, maar na een flater van Haroun was Lee daar opnieuw voor de 2-1. Nog voor de rust herstelde Antwerp het evenwicht. Seck kopte keihard binnen op een hoekschop van Juklerød.

Na de koffie was het vertoon op de grasmat een stuk mionder dan de 2-2 van de eerste helft. Het spel lag veel stil en uitgespeelde kansen waren er niet of nauwelijks. Lee zocht, maar vond zijn hattrick niet. Ook invaller Miyoshi en Suzuki kregen de bal niet in het doel.

Na een tweede gele kaart voor Batubinsika trok Antwerp een rode muur op waar geen doorkomen meer was. Ze wilden het gelijkspel over de streek trekken en lonkten op de counter. De smaakmaker van de namiddag Juklerød verraste Steppe met een vrije trap, die er in feite geen was, in de korte hoek: 2-3.Of Seppe van dit doelpunt goed gaat slapen, durven we te betwijfelen. Maar de vrijschop had er nooit     mogen komen, en dat de 1500 toeschouwers ref Smet voor dief verweten, klonk ons vrij logisch in de oren.

De Antwerpenaren kregen hiermee twee punten te veel, de Kanaries één punt te weinig want in de allerlaatste spelfase kon Smet de bal nog op de stip leggen voor STVV, maar hij gunde de Kanaries die gelijkmaker niet! Het zou echter alleszins voor een aanvaardbare en eerlijkere uitslag gezorgd hebben…

Na de wedstrijd plukte Kanaté nog vlug een rode kaart vanop de reservebank uit de weelderige appelbomen en brengt hierbij het totaal op ZEVEN voor STVV, en ook dat is een feit om eens heel hard over na te denken!

 

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Gloire de Duras valt (weer) in de prijzen

Vandaag vond de Wedstrijd van de Beste Belgische Wijn 2020 plaats in Brugge. Dit jaar hebben we vier medailles behaald We wonnen goud met onze Chardonnay Barrique 2019 Met onze Chardonnay 2018 en Pinot Gris Barrique 2019 behaalden we zilver Met onze Pinot Gris 2019 wonnen we brons . Wie …

Algemeen
Voetbalterreinen Terbiest: het licht is weer aan

De voetbalterreinen van JONG Sint-Truiden Vereniging op het domein Terbiest zitten al drie weken zonder licht. De trainingen moeten ‘s avonds systematisch vroeger beëindigd worden, omdat het donker wordt. “Dat kan toch niet: het is de taak en de verantwoordelijkheid van schepen van Sport Jurgen Reniers om dit euvel zo …

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

%d bloggers liken dit: