Gisteren trokken we alweer met 2 gevulde camionetten en onze jeep richting getroffen gebieden in het Luikse. We gingen verder op wat we de vorige keren te horen kregen en gingen dus ook gerichter materiaal meenemen. Vooral voer, kattenbakvulling en speeltjes had men nodig.
210806-hulp2We passeerden eerst langs Chaudfontaine waar we weer wat mensen gelukkig konden maken met kattenmateriaal, hondenvoer en zelf 1 gezin met voeding voor hun cavia! Gelukkig hadden we kleine pakjes hooi en voer mee voor deze kleine vriend!
Hierna richting Trooz, een gebied wat nog niet zo lang vrijgegeven werd om toegang te krijgen. Inwoners kwamen nu pas terug om de schade aan hun woonplaatsen te bekijken omdat eerdere toegang niet mogelijk was.. Ook daar konden we heel wat mensen blij maken met de spullen die we bijhadden. Daar 210806-hulp3kruisten we mensen uit Oost-Vlaanderen die levensmiddelen mee hadden, maar ook kuisproducten enzovoort. Conclusie.. Na een ronde in Trooz reden we in colonne naar Esneux!
In Esneux kennen we ondertussen al heel wat mensen. Maar toch voelden we aan het eind van de camping waar we al enkele malen langs gingen een zekere vijandigheid. Enkele van onze wagens werden geblokkeerd, roepen, tieren,… Na wat ‘onderhandelen’ herkende een van de mensen ons toch en kregen we de uitleg van hun ‘woede aanval’, momenteel zijn er blijkbaar heel veel (ramp)toeristen die in de gebieden rondhangen en gewoon een beetje komen rond fietsen of met de wagen rijden om de taferelen te bekijken. Tot grootse ergernis van de campingbewoners die letterlijk ALLES kwijt zijn! We konden hun frustratie dus wel goed begrijpen! Maar uiteindelijk konden we ons pad verder zetten richting de afgelegen wijk waar we vorige keer ook voeding gaan brengen waren. Ook daar was men weer ontzettend blij om ons te zien! Samen met de mensen van 210806-hulp4ChezZoë Hair, Nails And Beauty uit Oost-Vlaanderen hebben we er letterlijk een kleine supermarkt neergezet! Alles was aanwezig. Van aardappelen, brood en beleg tot water en frisdrank, vers fruit, kuisproducten en dieren benodigdheden! Alles in 1 klap! Weer enkele gezinnen kunnen voorzien om er even tegenaan te kunnen.
Uiteindelijk de laatste goederen afgezet in het verdeelcentrum van Esneux. En onze dag zat erop! Zwaar, emotionele en zeer vermoeiend maar voor alle gelukkige gezichten die we zien bij onze actie doen we het!
210806-hulp5We willen nogmaals iedereen bedanken voor hun donaties! Ook een dikke merci aan Aveve tuincentrum Kris & Chantal , Dierenspeciaalzaak Sonnie en Guy Kuiten de vertegenwoordiger van Eukanuba!
We hebben ook eens enkele foto’s gemaakt ter plaatse zodat iedereen de werkelijkheid eens kan zien hoe het er momenteel is daar.. Zoals al eerder vermeld. Oorlogsgebied! Maar samen kunnen we altijd meer dan alleen.. Dus samenwerken en samenhorigheid is een grote must!