Remy Vandoninck (63) uit Heers is buiten levensgevaar maar zijn collega uit Zoutleeuw overleefde het niet. De arbeiders raakten bij een grondverzakking bedolven onder een berg zand op een bouwwerf in Leuven.

Maandagnamiddag raakte Remy Vandoninck betrokken in een tragisch arbeidsongeval. Dat kostte het leven aan een collega, en Remy zelf verkeerde ook een tijdlang in levensgevaar. De man is sinds dinsdagmiddag ontwaakt en gaat het redden. Samen met twee collega’s stonden ze in de gleuf van enkele meters diep bij werkzaamheden toen plots de grond begon te verschuiven. Eén collega kon tijdig wegspringen, Remy stond rechtop. Alleen zijn hoofd stak nog boven het zand uit, dat is zijn grote geluk geweest. Hij heeft het er wel heel moeilijk mee dat zijn collega overleden is. Die stond op dat moment voorovergebogen en raakte helemaal bedolven. Remy heeft veel lichamelijke letsels opgelopen: acht ribben gebroken, een klaplong, interne bloedingen en kneuzingen van voeten tot aan zijn schouders. Hij werkt al 30 jaar in de bouw en raakte nog nooit eerder betrokken bij een arbeidsongeval.

Remy’s collega Jean-Marie (51) uit Zoutleeuw overleefde het arbeidsongeval niet. “Jean-Marie werkte zich in de wegenbouw omhoog”, zegt Jos Ceyssens, voormalig burgemeester van Zoutleeuw. “Hij verbouwde meter na meter een kleine boerderij in Budingen en was een geweldige, bezorgde vader voor zijn kinderen. Jean-Marie was goed van hart voor de intimi rond hem. Het is zo ontzettend jammer dat hij zo moest gaan.”

Het parket voert nog verder onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.