Asbest tijdelijk niet welkom op het recyclagepark. Bovendien gebeurt er ook geen ophaling aan huis omdat de mensen die met dat asbest moeten werken, niet genoeg beschermingsmiddelen krijgen: die blijven tot nader bericht exclusief gereserveerd voor het medisch personeel.

Omdat de mondmaskers type FFP3 nog steeds worden voorbehouden voor de zorgsector, mogen wij voorlopig nog geen asbest op het recyclagepark aanvaarden. Ook de huis-aan-huisinzamelingen van asbest zijn opgeschort.  Er kunnen nog geen ophalingen ingepland worden.  

De wetgeving rond welzijn op het werk schrijft voor dat de recyclageparkwachter geen asbest kan aannemen als hij niet beschikt over een mondmasker type FFP3. Zo’n masker is dus een belangrijke voorwaarde om opnieuw asbest op het recyclagepark te aanvaarden. Ook om asbest veilig af te breken, heeft u zo’n masker nodig.  De verkoop van mondmaskers type FFP2 en FFP3 is momenteel gereguleerd door het Ministerie van Economie. Zo is verkoop aan particulieren tijdelijk niet toegestaan.