De socialisten willen in Sint-Truiden ‘Vooruit’ door het invoeren van automaten voor vuilniszakken in iedere deelgemeente waardoor het stadhuis hiervoor niet belast wordt en deze gemakkelijk bereikbaar zijn voor de burger. Landbouwers gebruiken automaten om hun plaatselijk geteeld fruit aan de man te brengen. Bakkerij Dirix van de Naamsesteenweg doet dagdagelijkse verkoop via automaten, je vindt er verse broden, frisdranken, kant en klare menu’s, charcuterie, snoep, …

nio-2-kopie

Wat we hier in het straatbeeld nog niet zien, zijn autobatterijen in de automaten. Ja, u leest het goed. Door het inleveren van je eigen autobatterij in de automaat of een wisselstation krijg je een nieuwe terug en … je mag er nog gratis levenslang gebruik van maken.

Via batterijwissels in batterijwisselstations wordt in drie minuten de lege batterij uit de auto gehaald en een volle batterij er weer in gestopt. Weg last met thuis op te laden of plug-in kabels.

Het verwisselen van nieuwe accu’s voor elektrische auto’s zal naar verwachting de komende jaren een enorme vlucht nemen. Een nadeel zijn de hoge kosten van investering en een gebrek aan standaardisatie.  Voor België moet er nog gestart worden met batterijwisselstations. Enkel Tesla is er in België mee bezig en vraagt patenten aan om de concurrentie voor te zijn.

Hier in België worden er vooral oplaadpalen geplaatst…. om je autootje aan de kabel te hangen.   Dit zal in de nabije toekomst al verleden tijd zijn.

De nieuwe Chinese elektrische voertuigen komen eraan, samen met hun automaten of batterijwisselstations… Merken zoals NIO, Geely, JAC Motors, Haval, Brilliance Auto, BYD Europe, Foton, Changan, Dongfeng Motor, SAIC MOTOR, Chery International  zullen binnenkort België veroveren.


nio1

Merken zoals Toyota, blijven ook niet stil zitten… Toyota profileert zich met hun heroplaadbare batterijen tijdens het rijden… Zo hebben ze vele hybride wagens en zelfs waterstofauto’s in hun gamma.

Mazda heeft ook al een mooi gamma van elektrische wagens met alle comfort…

Wie zich nu gaat specialiseren in wisselstations voor batterijen zal in de toekomst gegarandeerd werk hebben.

Wie weet, vind je binnenkort een auto of een batterij in de automaten van Bakkerij Dirix…