Het Belang van Limburg pakt vandaag uit met het feit dat de hoerenkoten langs de Luikersteenweg al enkele jaren de belasting op de sekshuizen niet betalen. “Klopt”, zegt schepen Jo François, “maar het is een juridische affaire”.

Wie moet de stadsbelasting op de sekshuizen op de Chaussée d’Amour betalen. De eigenaars? De uitbaters? De meisjes van plezier? De pooiers? Uiteindelijk veel kandidaten, maar niemand die de voorbije jaren ook maar één cent betaalde terwijl er in deze business erg veel geld verdiend wordt.

Volgens de bevoegde schepen is dat inderdaad zo dat deze belastingen niet op de stadsrekening verschenen. Volgens hem zaten er hiaten in het belastingsreglement waardoor er steeds meer betwist werd en bijgevolg niet betaald. De stad werkt momenteel aan een nieuw reglement waarbij de uitbaters, die zich vaak verbergen achter schimmige vennootschappen, met rust gelaten worden, maar de belastingen verhaald worden op de huiseigenaars: die zijn wel bekend en zij moeten die belastingen dan maar verhalen op hun huurders, de uitbaters.

“Daarom gaan we nu belasten via de eigenaars van die panden. Om hierin niet dezelfde fouten te maken, nemen we de tijd om dit grondig uit te werken”, zegt schepen François vandaag in Het Belang van Limburg.

Schepen François laat ook nog weten dat hij met een beter juridisch onderbouwd reglement de Chaussée d’Amour alsnog een belasting zal opleggen.