Storm Bella raast vandaag over ons land. In Limburg worden er rukwinden tot 90 km/u verwacht met een piek tussen 11 en 16 uur. Ga dus niet wandelen in bossen en parken. Pas na 20 uur zou de wind stilaan weer gaan liggen, maar dan is het al donker..

De eerste schadegevallen worden gemeld, nog niets ernstigs, maar bij de drie Limburgse brandweerzones spreken ze over zo’n tachtig meldingen. . In Sint-Truiden werd een reclamebord omver gewaaid op de parking van de Veemarkt en uiteraard sneuvelden overal in de stad de kerstbomen die de storm niet aan konden.

Vanwege de krachtige wind zullen de maxima rond 6°C véél kouder aanvoelen. Er trekken voortdurend dikke lage wolken over Limburg waaruit er ook regelmatig regen zal vallen.  Bij ons zal er ergens tussen 5 en 10 liter per vierkante meter uit de lucht komen vallen. Dus ook geen weder om te gaan shoppen, vandaat dat Sint-Truiden de koopzondag afgeblazen heeft

Het is ook niet het ideale weer om te gaan wandelen, in boomrijke gebieden en de sneeuw op zoeken in de Hoge Venen zal ook niet de lekkerste bezigheid van vandaag zijn met een gevoelstemperatuur van -10 graden.