De gelovigen die kerstmis in de kerk vierden werden na alfloop van de viering verrast door leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap van Sint-Truiden: ze hadden voor elke gelovige kerstwensen en een bloem klaar. Een initiatief dat ten zeerste op prijs werd gesteld, ook na afloop van de hoogmis in Zepperen.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een islamitische gemeenschap die werd gesticht door Mirza Ghulam Ahmad, die leefde van 1835 tot 1908. De leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap geloven dat hun stichter de Messias en de Mahdi is, die door de profeet Mohammed werd voorspeld. Omdat ze ook geloven dat hij een profeet is, worden ze door vele andere moslims beschouwd als kafirs (ongelovigen), wat geleid heeft tot zware vervolgingen van de ahmadi’s en schendingen van hun mensenrechten. Nochtans is de leuze van de gemeenschap: Liefde voor iedereen, haat voor niemand.

De meeste Ahmadi-moslims in België zijn Pakistaanse politieke vluchtelingen. Velen zijn ook gewoon in België geboren of geïmmigreerd. De Belgische Ahmadi-moslims doen ook veel voor de gemeenschap. In elk gemeente worden er projecten georganiseerd om bvb. de stad schoon te maken zoals ze bij het begin van elk jaar in Sint-Truiden doen, geld in te zamelen voor mensen in nood via bvb. Kom op tegen Kanker, of zoals vandaag, de kerkgangers na de Kerstmis een zalig en vredevol feest te wensen en hen een bloemetje te geven, zoals gebeurde in de Genovevakerk van Zepperen.

 

De Ahmadiniyya Moslims na hun opruimingsactie in Sint-Truiden op 1 januari 2021.