In een rijhuis op de Tiensesteenweg is zondag na een zware brand een professionele wietplantage ontdekt. Op het ogenblik van de brand was niemand aanwezig. De politie startte een onderzoek.

Gisteren rond 20.45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een zware brand op de Tiensesteenweg. We brachten u zondagavond daarvan al op de hoogte. Bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak. Er was op het ogenblik dat de brand uitbrak niemand aanwezig in de woning. De brand woedde hevig op de bovenste verdieping en de zolder. 

Het vuur was snel onder controle, maar toen de brandweer op verkenning ging door het pand kwamen ze tot de vaststelling dat alle ruimtes in het huis benut waren om er een professionele wietplantage uit te baten: van het gelijkvloers tot de zolderverdieping, alles stond vol canabisplanten.

De bewoners van het huis, het zou gaan over twee personen, stonden niet in Sint-Truiden ingeschreven en van hen is geen spoor. De brand was van ver te zien en er hing een zwarte rook boven de buurt.