Je kan in Sint-Trudo Ziekenhuis terecht voor een COVID-screening, indien je een 16-cijferige testcode kreeg per sms of via de huisarts. Een code voor een COVID-test kan je in sommige gevallen ook zelf genereren via de website van de overheid door het vragenformulier in te vullen: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat. Zodra je beschikt over een testcode, kan je zelf een afspraak maken via testcovid.doclr.be/#!/flow.

Meer info kan je terugvinden op http://www.info-coronavirus.be/. Zodra je beschikt over een testcode, kan je zelf een afspraak maken via testcovid.doclr.be/#!/flow. Lukt dit door omstandigheden niet, kan je uitzonderlijk ook telefonisch terecht binnen de openingsuren op het nummer 011 69 96 95.

Het resultaat van je test kan je het digitaal opvragen nadat je inlogt via http://www.mijngezondheid.be/ of via je huisarts.

Ouders van minderjarige kinderen kunnen de testcode, de afspraak én de certificaten van hun kinderen opvragen via http://www.mijngezondheid.be/. Je moet je voor elk kind afzonderlijk aanmelden. Selecteer je kind door op het pijltje te klikken wanneer je inlogt. Als je kind niet verschijnt in de lijst, moet je de gemeente contacteren en melden dat de “TI 114 – Afstamming in dalende lijn” niet correct werd aangevuld.

Vragen? Indien er een fout op een certificaat zou voorkomen, of je hebt een inhoudelijke vraag of hulp nodig, dan kan je elke weekdag tussen 9.00 uur en 19.00 uur telefonisch contact opnemen met het callcenter: 078 78 78 50.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Waar?
  Op de bezoekersparking van het ziekenhuis staat een unit, waar enkel mensen getest als preventieve maatregel.
 • OPENINGSUREN?
  maandag – vrijdag: 07.00 tot 15.00 uur
  zaterdag: 8.00 tot 12.00 uur
  zondag: gesloten
  Opgelet! Het is heel belangrijk dat je stipt op het uur van jouw afspraak komt. Zo kan het testen voor iedereen vlot verlopen en vermijden we dat je langer moet wachten.
  Opgelet! Zonder afspraak is een screening niet mogelijk. Een afspraak kan enkel online of via je arts gemaakt worden, telefonisch een afspraak maken is niet mogelijk.
 • Wat breng je mee?
  Vergeet je identiteitskaart niet.
  Draag een mondmasker.
  Je moet buiten wachten tot je aan de beurt bent, draag kledij aangepast aan het weer.
 • Heb je symptomen van COVID-19? Dan contacteer je de huisarts. De huisarts kan voor jou een afspraak maken om je te laten testen in de andere unit op de parking van het ziekenhuis.