Dalende cijfers geen reden tot euforie

Algemeen

Tussen 10 en 16 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 4.353 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 37 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen.

In totaal testten in België daarmee nu al 550.264 mensen positief op Covid-19. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn er 4.477 meer dan gisteren, of iets meer dan het weekgemiddelde.

De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, zakt naar 18,7 procent.

Mortaliteit
Tussen 10 en 16 november stierven gemiddeld elke dag 186 mensen, 6,9 procent minder in vergelijking met de week voordien. Sinds de uitbraak van de pandemie bezweken in België in totaal al 15.196 patiënten aan Covid-19, een toename met 171 in vergelijking met het dodental dat donderdag gemeld werd.

Hospitalisaties
Donderdag lagen 5.650 mensen in het ziekenhuis (-4 procent in vergelijking met woensdag), van wie 1.284 op de intensieve zorgen (-3 procent). Tussen 13 en 19 november waren er elke dag gemiddeld 372,3 nieuwe ziekenhuisopnames. Dat is een daling met 25 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor. In totaal belandden er reeds 39.930 mensen in de Belgische ziekenhuizen, 171 meer dan gisteren.

Limburg
Gisteren waarschuwden de Limburgse ziekenhuizen nog voor overdreven optimisme, want het aantal patiënten schurkt tegen de maximumcapaciteit van de zeven Limburgse ziekenhuizen aan. Momenteel liggen er 280 patiënten in de zeven ziekenhuizen waarvan 76 op intensieve en 47 aan de beademing of een gemiddelde van 40 patiënten per ziekenhuis.
Grote uitzondering hierop is het Sint-Trudo Ziekenhuis waar (slechts) 11 patiënten verblijven waarvan 2 op intensieve. Dat is trouwens ook te merken aan de stijging van de besmettingen. Sint-Truiden (1.229, +4) scoort betrekkelijk beter dan Hasselt (1.754, +11) en zeker dan Genk (2.391, +17).
Er stierven de voorbije week 32 Limburgers ten gevolge van Covid-19 waarvan gisteren al 8.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Cybercriminelen maken bijna 1,1 miljoen euro buit in politiezone Kanton Borgloon

In de politiezone Kanton Borgloon is sinds begin dit jaar al bijna 1,1 miljoen buitgemaakt via cybercriminaliteit. Al een tijdje is oplichting via internet sterk toegenomen in nagenoeg alle politiezones in de provincie. Cybercriminaliteit gebeurt door fraude onder andere via websites voor tweedehands spullen, via sms, Facebook, mails of WhatsApp. …

Algemeen
Sinterklaas vult schoentjes in de bib van Borgloon!

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land en wij hebben gehoord dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn! Daarom zal de Sint ook in onze bibliotheek wat lekkers voorzien, maar natuurlijk heeft hij wel schoentjes nodig om te vullen! Je kan deelnemen door ons uiterlijk op donderdag 3 december …

Algemeen
Gingelom wil het licht aan!

Licht in donkere dagen dat is wat het gemeentebestuur vanGingelom tijdens de eindejaar periode en vooral in het nieuwe jaar wil brengen. Een gevoel van hoop dat we het coronajaar stilaan achter ons kunnen laten. Met de actie #ShineALight doen we beroep op jullie om een gloed van warmte en verbondenheid …

%d bloggers liken dit: