Gisterenavond was er in Horpmaal is er een algemene elektriciteitspanne. Diverse straten waren getroffen en zaten zonder stroom.

Een elektriciteitscabine in Horpmaal vatte vuur en veroorzaakte deze problemen. Brandweer en Fluvius waren vlug ter plaatse ter plaatse. Er werd met hoogdringendheid een expertise firma opgevorderd om dit spoedig te herstellen. Helaas duurde dat wel enige tijd en met veronderstelde dat het pas ten vroegste rond middernacht kon hersteld zijn.

“Wij hopen dat het probleem snel opgelost is. We begrijpen echter dat dit veel ongemak met zich meebrengt”, zegde burgemeester Kristof  Pirard van Heers! In plaats van genurk en gekijf op Facebook, bleken de Horpmalenaren de panne flegmatiek op te vatten, te lezen aan de reacties op Facebook.

“Nog nooit zoveel gebabbeld op een avond als de deze, gezellig met de kaarsjes !”
“Romantique in de baraque”
“Het etentje bij kaarslicht was anders wel gezellig hoor”

Volgens welingelichte bronnen zou de elektriciteit omgeleid worden naar een andere cabine omwille van het lage aantal gebruikers en zal later de cabine vervangen worden. Maar voor de mensen van Horpmaal geen probleem, een avond zonder Thuis of Familie en De Slimste Mens. Nu nog binnen negen maanden het geboortecijfer in het oog houden!