Dit jaar hebben de baby’s, geboren tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020 pech. Corona zorgde ervoor dat ze op 1 mei niet uitgenodigd werden op het stadhuis voor een glas en een babybox.

“Nochtans, de inhoud van deze babybox is niet mis. Gij wordt samengesteld voor verschillende bedrijven en instanties zodat het in feite een zeer waardevol cadeau is”, zegde Gert Stas, sp.a-fractieleider. “Maar er zitten ook heel wat dingen in, bestemd speciaal voor baby’s, en tegen dat corona bedwongen is, zijn die baby’s al peuters.”

“Klopt”, antwoordde de burgemeester. “Maar we kunnen die babyboxen niet gaan rondbrengen in de stad. Ik wandel wel graag, maar trop is te veel, en 354 baby’s, dat is niet niks.”

Dus krijgen alle baby’s, geboren tussen 1/4/2019 en 31/3/2020 een brief in de bus waarin ze uitgenodigd worden hun babybox af te halen bij de dienst burgerzaken. Ze krijgen 4 weken de tijd om een afspraakje te maken en hun geboortecadeau van de stad alsnog in ontvangst te nemen. Maar voor dat “glas” zullen ze richting markt moeten trekken … als de cafés tegen dan weer open zijn.