Onze stad is weer een lekker eetadresje rijker, want op de Groenmarkt kan je sinds kort terecht bij Bistro ZUTT.
Een viertal weken geleden openden Willen, voormalig kok van restaurant Aen de Kerck, en zijn partner Evelien de deuren.

Zij hebben hun intrek genomen in het pand van de vroegere Casbar. Maar ze komen met een nieuw concept en een nieuwe naam.
Bistro ZUTT komt van ‘zet u en tast toe’, hiermee willen ze verwijzen naar het losse, het vlotte, je hoeft niet helemaal opgekleed te zijn om naar hier te komen.
Ze willen vooral dat de mensen die uit de winkelstraat komen na het shoppen meteen kunnen binnenkomen en gewoon kunnen genieten.

Wat de keuken betreft is het een beetje een mix van vanalles.
Het gaat bij wijze van spreken van Noord tot Zuid. Toch komen er ook enkele Belgische tinten terug in de gerechten. Maar ze proberen vooral om met verse producten iets lekkers maar ook leuks te maken. Toch kozen ze ook om hun gerechten regelmatig te veranderen. Zo wordt je steeds verrast door een andere lekkernij.

Op de Middag kan je er terecht voor een lekkere en vlotte lunch aan 32 EUR. Op een uurtje ben je hier binnen en buiten en krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee.
’s Avonds willen ze vooral het gastronomische naar boven halen en serveren ze een 4- of 5-gangenmenu. Maar ook dan kan je à la carte eten. Hierop vind je een aantal lekkere klassiekers.

Bistro ZUTT
Grote Markt 53
3800 Sint-Truiden
Di – Vrij van 11u30 tot 13u30 en van 18u30 tot 21u00
Za van 18u00 tot 21u30
Zo – Ma Gesloten