Een week na de nederlaag tegen KRC Genk stond er voor STVV opnieuw een derby op het programma. Vanavond (aftrap om 20.45 uur) trokken de Kanaries naar Sclessin, waar de clash met Standard wachtte.

Bernd Hollerbach had enkele verrassingen in petto voor de wedstrijd tegen Standard deze avond. Voor aanvang van het seizoen werd er veel verwacht van Aboubakary Koita, maar hij viel nu al voor de tweede wedstrijd op rij uit de selectie. Ko Matsubara, Wolke Janssens en Tatsuya Ito waren ook niet te bespeuren op het wedstrijdblad, het drietal zat wel nog in de selectie voor de derby vorig weekend. De Duitse aanwinsten Rocco Reitz en Robert Bauer vielen toen uit de boot, maar waren er vandaag wel weer bij. Pius, Lee en Filippov grepen nog maar eens langs een selectie en Kenny Steppe o     ntbrak met een blessure. Tot zover de personeelszaken.

De samenvatting van de eerste helft is vrij kort. Gavory, de linksback van de Rouches zette Standard op slag van rust op voorsprong via een vrije trap. Amallah hakte de bal naar achteren waardoor Schmidt op het verkeerde been stond en geklopt was. De trap van Gavory was nochtans niet hard en leek even af te wijken en kon STVV gaan rusten met een achterstand op het allerslechtste moment van de eerste helft.  Als Hollerbach punten wilde pakken op Sclessin, moest er drastisch ingegrepen worden, want STVV was gewoon onmondig voor het doel, net als Standard trouwens. Maar dat kon de vurige en vooral warmbloedige Luikse supporters niet deren.

De tweede helft kregen we inderdaad een ander STVV tussen de lijnen Konaté! Mory Konaté lijkt op het eerste zicht misschien niet de meest technisch aangelegde voetballer, maar wat hij uit de sloffen schudde was  ronduit knap. Met een flukse schijnbeweging stuurde hij Siquet het bos in om dan vervolgens Bodart in diens korte hoek te kloppen. STVV kreeg de verdiende gelijkmaker in minuut 53. Zeven minuten later was het weer bijna prijs. In de 60ste minuut kwamen de Kanaries dicht bij de 1-2 voorsprong! Een voorzet vanop links belandde net achter Suzuki, maar toch nam de Japanner het leer nog heerlijk mee. Suzuki kon op het laatste nippertje nog afdrukken, maar het been van Gavory voorkwam de 1-2. De rebound was voor Rocco Reitz. De jonge Duitser hield de bal op de volley goed laag, maar de redding van Bodart was meer dan uitstekend. Met een puike reflex hield hij de stand voorlopig op 1-1 en Standard in de match. Want de Rouches kregen ook in de tweede helft geen enkele kans op de mat getoverd..

In de 89ste minuut viet de goal toch. De Kanaries scoorden op het ideale moment! Net als Standard in de eerste helft markeerden de Haspengouwers nu helemaal op het einde van het tweede bedrijf. Brüls was al gans zijn invalbeurt zeer aanwezig en zijn voorzet was nu perfect op maat. Hij lepelde de bal tot bij Reitz en die haalde in één keer verschroeiend, doch beheerst uit. Bodart stond, ditmaal aan de grond genageld. Hoe vervelend de eerste helft was, de tweede helft maakte veel goed en de Kanaries mochten de korte rit naar Sint-Truiden met drie punten aanvatten. En ze staan weer in de linkerkolom na haasje-over met Standard dat zijn zwarte beest weer tegenkwam.

Een verdiende overwinning, daar valt niet over te twisten. En de supporters van Standard konden hun truitje weer aantrekken want de nachten zijn koel, ook in Luik.