Vanaf komend seizoen start DAVOST met een uniek project. We gaan namelijk van start met een G-volleybal-ploegje. Hiermee willen ze weer een sport meer aanbieden aan kinderen en volwassenen met een beperking.

SmashVolley is de ideale manier om personen met een verstandelijke handicap aan het sporten te krijgen. Iedereen kan op zijn/haar niveau smashen! Volley Vlaanderen werkt samen G-sport Vlaanderen en Special Olympics Belgium om SmashVolley aan te bieden aan zo veel mogelijk personen met een beperking. We willen iedereen laten genieten van onze prachtige sport.

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub.

Sporten met een ‘G’ die staat voor Geïntegreerd, Goesting, Gelijkwaardig, Gewoon, Gescoord, Grensverleggend én bovenal Genieten.

De trainsters van deze ploeg spelen zelf volleybal en hebben een “sociale” opleiding. Annelot (opvoeder/begeleider) en Elke (logopedist) zullen de trainingen in goede banen leiden. Ze worden door Tasj (opvoeder/begeleider en initiator) gesteund.  Meer info over concrete startdatum en verder …. Facebook Davost volgen,  zodra we zelf meer weten