Rehema ontwikkelingshulp en projecten werd opgericht in 2010. De Truiense ontwikkelingshulporganisatie is lid van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van de stad St Truiden. Zij bouwen momenteel een schooltje in een van de sloppenwijken van Nairobi.

Ze zijn eveneens zijn een officieel geregistreerde 4de pijler organisatie. Het woord Rehema betekent “ medeleven “ in het Swahili, een taal hoofdzakelijk gesproken in Oost-Afrika. Rehema koos Kenya als nieuw beginproject omdat meerdere van hun medewerkers en medeoprichters van Rehema Ontwikkelingsprojecten er hun roots hebben Hun doel is om de lokale bewoners in kansarme gebieden te begeleiden in het uitvoeren van zorgvuldig uitgekozen en uitgestippelde ontwikkelingsstrategieën om alzo de oorzaken van ziektes, ongeletterdheid, een groot aantal weeskinderen en daklozen te ontdekken en te helpen.

Op zaterdag 23 januari 2021 werden de werken terug hervat met de bouw van de 2de en trouwens laatste verdieping van het Rehema project, de bouw van een nieuwe school in de Huruma sloppenwijk van Nairobi !

Zij willen nogmaals onze steunende vrienden en sympathisanten bedanken want zonder jullie steun is dit niet haalbaar! Rehema bedankt ook de stad St Truiden voor hun jaarlijkse subsidie!

Gezien zij het voorbije werkjaar geen enkele fondsenwerving hebben kunnen organiseren bouwen wij tot de euro’s op zijn en hopelijk is het genoeg om de volledige ruwbouw af te werken! Hopelijk kunnen ze in de loop van dit nieuwe jaar 2021 nog iets organiseren, maar t ziet er alvast op dit ogenblik niet goed uit.

Wil je meer info? Die vind je bij 0032 485 665479, info @ rehema.be Schurhoven 45, 3800 Sint-Truiden. Je kan uiteraard Rehema ook helpen.  Alle steun is welkom op KBC IBAN BE10 7310 1537 7404