Bij de Sint-Truidense Reddingsclub hadden maar liefst 33 zwemmers zich kunnen plaatsen voor het Belgisch kampioenschap. Op het einde van de dag kon het tellen beginnen, individueel werd er 8x goud, 16x zilver en 11x brons behaald, 13 verschillende zwemmers zorgden voor deze mooie medaille-oogst.
Bij de ploegen was er 7x goud, 4x zilver en 2x brons voor de 4 verschillende teams van STRC.

STRC stond opnieuw met een heel jong team aan de start, 26 van de 33 zwemmers zijn jonger dan 18 jaar. Individueel was echter good old Bert Arnauts bij de Masters 40 de meest succesvolle, hij bracht maar liefst 4 titels, 2 Belgische records en 2 zilveren medailles mee naar St-Truiden. Voor de overige titels zorgden Jelle Vandersteen (2), Lotte Istas (1) en Elise Croes (1).

Bij de aflossingen waren het de STRC-meisjes -14j (Nona Werckx, Lune Huysmans, Mirte S’heeren en Fien Derwael) en de STRC-jongens (Aiko Knuts, Mathis Vandevoort, Matisse Croes en Lowie Liberloo) die domineerden. Beide teams behaalden elke 3x goud en 1x zilver.

Een zevende titel bij de aflossingen werd behaald door de STRC-heren+14j (Jan Vandevoorde, Jelle Vandersteen, Rune Vanbrabant en Steven Defoin).

Alweer een mooie en succesvolle dag voor team STRC.